DAKÖV Dabas és Környéke Vízügyi Kft.
2021. október 20. szerda - Vendel napja - 04:49
Közérdekű adatok » Európai Unió által támogat...
Európai Unió által támogatott fejlesztések
 

 Dabas
 
A DAKÖV Kft. sikeresen pályázott a Kutatás és Technológiai Innovációs Alap „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázatán, a szennyvíztisztító telep működésének korszerűsítése című, PIAC 13-1-2013-0030 azonosítószámú projekttel.
 
Projekt célja
 
Magyarország szennyvíztisztító telepeinek nagy többsége napjainkra mind hidraulikailag, mind szerves anyag tartalom szempontjából a méretezési állapot felett üzemel. Az átemelő szivattyúk elavult szabályozása nem teszi lehetővé az új igényekhez alkalmazkodó rendszerelvű méretezést használó szabályozás alkalmazását. A szerves anyag tartalom csökkentésére újfajta baktériumokat hoztak létre, amelyek jó hatásfokú működéséhez elengedhetetlen a rendszerünk szabályozásának újragondolása. A matematikai rendszerelmélet és a hálózat bioreaktorként történő felhasználásával célunk a telepek üzemét újra a méretezési állapotra vagy, ha a rendszerünk engedi, az alá csökkenteni.
 
 
Az első kettő (lezárt) munkaszakasz pénzügyileg a tervezettek szerint teljesült.
 
Laboratórium építése
 
A projekt keretében kialakításra került egy víz és szennyvízvizsgáló laboratórium Dabason, a Gödör u. 7 szám alatti önkormányzati területen. Üzembe helyezésre került az összes eszköz.
 
Irányítástechnika
 
Megvalósult a pályázathoz szükséges, központi villamos irányítástechnikai anyagok beszerzése is
 
2015-ben a 3. és 4. munkaszakaszra előírt feladatokat valósítottuk meg. E két munkaszakaszt engedte a kiíró összevonni így a teljes évi elszámolás a napokban történik meg
 
Jelenleg (2016-ban) már a 5. munkaszakasz feladatait valósítjuk meg. E munkaszakasz az év közepéig tart s ekkor fejeződik be az egész projekt is.
 
Jelenleg már a 3. Munkaszakasz feladatait valósítjuk meg.
 
 

Vissza
 
 
Készítette: